Кумбургаз лето 2021

Истанбул! Местото што ги исполнува сите желби на светот и ви ги отвора портите кон непроценлива убавина, историја, шопинг и флерт на два континенти.

На само еден час возење од Истанбул, во Општината Бујугчекмеџе се наоѓа Кумбургаз, едно од најпознатите летувалишта во Истанбул. Кумбургаз се наоѓа на европската страна на Истанбул, на брегот на мраморното море, и се протега на површина од 1892 хектари, и има крајбрежје долго 8 километри.
Кумбургаз е место каде што можете да најдете буквално се што е потребно за добар одмор и релаксација. Може да сретнете хотели со 3, 4 и 5*, ресторани и кафетерии на самото крајбрежје и да уживате во прекрасниот поглед на морето.

Кумбургаз е најпопуларниот приморски кварт во Истанбул.Има многу голема популација, особено во летните месеци.

Кумбургаз е основан од европската страна на провинцијата Истанбул и на површина од 1.892 хектари на брегот на морето Мармара. Кумбургаз е шармантно приморско одморалиште со 8 километри крајбрежје и уникатна плажа. Иако плажата има фина структура од песок, таа е погодна област за спортски активности, како што се бањање и одбојка на плажа. Градот е една од најпопуларните дестинации за одмор во Истанбул поради климатските карактеристики и нивната локација.

Места кои треба да се посетат во близина на Кумбургаз

Езеро Бујукчекмече е формиран на точката каде што реката Карасудере се влева во Мраморното Море. Езерото се наоѓа јужно од областа Чаталча, западно од Истанбул, Турција. Се користи како резервоар за слатководни води.

Прекрасната локација содржи историски камен мост изграден од познатиот архитект „Синан“ и опкружен со прекрасни предели.

Бујукчекмече

Современ урбанизам на Бујукчекмече со структурирано крајбрежје, крајбрежјето на морското марама во еминентните плажи, езерото и областа е заштитено со природен живот, фестивали на култура и уметност, национални и со одржување на меѓународни саеми, со работи за реставрација и одржување како резултат на историскиот споменици кои растат светло, што ја прифаќа цела Турција Стана еден од најважните туристички центри во Истанбул со своите локални куќи и локални вкусови.
Рапидно расте меѓу регионите кои се претпочитаат за дневни екскурзии и настани, особено посетителите во околните области.

Истанбул


Главниот град на 3 империи ќе ве освои бидејќи е многу повеке од само име од историјата.Ова е еднинствениот град кој поврзува 2 континенти, град на спротивности и на извонредни традиционални вредности. Многумина го нарекуваат „Главниот град на светот“, други пак „Мостот помеѓу Европа и Азија“. Сепак, Истанбул е најголемиот град во Турција и еден од најголемите градови во светот, со население од околу 20 милиони жители. Истанбул зафаќа површина речиси колку државата Белгија, со речиси еднаков број население.Во Истанбул се наоѓа една базиликата која според многу архитекти се смета за светско чудо, Аја Софија.

Најнови патувања

цена од

8000

ДЕН

сега од

7000

ДЕН