Побегнете од реалноста!

Последните објави
Top
Image Alt

November 2018

  Можеби најпознатата љубовна приказна на сите времиња е Шекспировата трагедија за двајцата несреќни љубовници „Ромео и Јулија“. Токму затоа, градот во кој се одвива приказната, Верона, често се нарекува и град на љубовта. Иако приказната за Ромео и Јулија е фикција, многумина веруваат дека е базирана на повеќедецениската кавга помеѓу две познати фамилии кои живееле во Верона. Денес постои куќа во овој мал италијански град за која се тврди дека е куќата на фамилијата Капулети, т.е. куќата во која израснала Јулија. Сосема нормално, градбата привлекува илјадници туристи секојдневно и е

Пред се почитувани, треба да знаеме дека аранжманот е цена којашто дел од вас може лесно да ја дозволи, а останатиот дел потешко. Ова не само нам, туку на сите кои водат бизнис во Македонија им е повеќе од јасно. Цената на аранжманот се одредува според побарувачката на пазарот, бројот на патници, сместувачкиот капацитет, транспортот, а пред се најбитна е економската состојба на земјата. Но, сепак би ве запрашале едно: Доколку можете да си ја дозволите цената на аранжманот дали ве исполнило тоа што ви се организира транспорт и сместување

Вниманието во Европа често се фокусира на Париз, Рим и другите главни градови. Додека овие дестинации се преполнуваат со туристи, Ескејп се одлучи да ви даде совет за тоа кои 7 градчиња може да ви приредат прекрасно патување и навистина може да уживате во нив. Не само што овие градови обично се помалку пренатрупани и поевтини за посета, тие ќе ви дадат и поавтентична смисла за земјата. Седум такви градови се: 1. Фиренца, Италија Фото: Денис ван де вода / Shutterstock Фиренца, позната како лулка на ренесансата, богата со уметност, историја и

You don't have permission to register