Побегнете од реалноста!

Последните објави
Top
Image Alt

February 2019

Станува збор за нова џамија која е сместена на брдото Чамлиџа, на азискиот брег на Босфорот. Изградена во османлиско-селџучки стил, со елементи на модерна градба и поради изгледот и положбата веќе претставува впечатлив симбол на градот на Босфорот, пишува Анадолу Ајџенси. ИСТАНБУЛ (АА) - ЧИГДЕМ АЛЈАНАК - Работите на изградбата на џамијата „Чамлиџа“ во Истанбул се приведуваат кон крајот, па најголемата џамија изградена во Турција за верски обреди ќе биде подготвена за две до три недели, пишува Anadolu Agency (AA). Станува збор за нова џамија која е сместена на брдото Чамлиџа,

You don't have permission to register