Патувате со нас во Босна?Еве што треба да се виде и јаде во Сараево!

Познатиот патувачки блогер Davidsbeenhere во една од своите епизоди не води во Сараево. Срцето и центарот на Босна и Херцеговина. Град кој е огромна престолнина во која гастромонијата и културата се на прво место. По неговите улици може да се видат и цркви и џамии, и модерни трговски центри, и стари рушевини кои сведочат за војната во Босна. Луѓето кои патуваат во Сараево немаат преголеми очекувања за градот, па можеби тоа е главната причина што овој град секогаш изненадува. Храната во Сараево е уште причина да го посетите главниот град на Босна. Задолжително пробајте сараевски бурек и ќебапи, турско кафе подготвено на автентичен начин и чаша ракија.

Најнови патувања

цена од

249

EUR

сега од

249

EUR

цена од

99

EUR

сега од

79

EUR