Зошто Будва на Велигден?

Доколку досега не сте ја посетиле Будва за Велигден, тоа значи дека не сте го запознале вистински овој медитерански град. Тогаш најдобро се чувствува Будва, а ќе имате впечаток дека таа е токму за Вас!

buda-leto-koe-trae-02.jpg

Просечната температура на воздухот во текот на денот е идеална за уживање на некои од триесетте песочни плажи и многубројни скриени заливи, кои во овој период не се преплавени со туристи, како што е во јули и во август.

Доколку сакате промена на амбиентот и наместо на море да уживате во некои други пејсажи – не морате да ги напуштате границите на општината. Будва на својата ривиера долга 25 километри има околу 50 километри пешачки стази кои се протегаат низ прекрасното подрачје, поврзувајќи автентични крајбрежни села, како и осум од деветте манастири што Будва ги има на својата територија.

buda-leto-koe-trae-01.jpg

Преку низа настани, традиционални и нови, Будва привлекува туристи во нивниот град, а преку дегустации на гастрономски специјалитети и вина, како и музичка програма, го покажуваат своето гостопримство, кулинарски вештини и склоност за добро време.

buda-leto-koe-trae-03.jpg

Нашата агенција организира патување во Будва и Сараево. Совршена комбинација која ќе ви ја раскаже долгата приказна за Југославија. Освен Будва и Сараево, со ова тура се посетуваат и Мостар, Јабланица, Котор и Вишеград. Повеќе информации можете погледнете на следниот линк:

https://bit.ly/39J7UGF

Најнови патувања

цена од

249

EUR

сега од

249

EUR

цена од

99

EUR

сега од

79

EUR