Сараево пред 37 години, прочитајте што се случило на денешен ден

На денешен ден пред 37 години од 8 до 19 февруари 1984 година се одржале во Сараево СФР, Југославија зимските олимписки игри. Ова биле првите и досега единствени Зимски олимписки игри, кои се одржале во држава со социјалистичко уредување. Организацијата на игрите чинела 142,6 милиони долари, а половина од приходите на игрите биле остварени со […]