Сараево пред 37 години, прочитајте што се случило на денешен ден

На денешен ден пред 37 години од 8 до 19 февруари 1984 година се одржале во Сараево СФР, Југославија зимските олимписки игри. Ова биле првите и досега единствени Зимски олимписки игри, кои се одржале во држава со социјалистичко уредување. Организацијата на игрите чинела 142,6 милиони долари, а половина од приходите на игрите биле остварени со […]

10 причини зошто треба да патувате со вашите пријатели или вашето друштво

Се грижите да се држите до вашиот буџет и да си помогнетеПатувањето станува поевтино кога патувате групно со тоа што заедно со пријателите можете да ги поделите трошоците или пак доколку некој е при крај со буџетот секогаш се наоѓа еден од друштвото што има да покрие или поточно да Ве спаси од ситуацијата 2. […]