Посетете го Тасос – островот на сирените

Тасос навистина е скапоцен камен на Егејското море. Повеќе луѓе, процентуално, се враќаат на Тасос откако веќе еднаш ќе го посетат  споредено со  кој било друг грчки остров. За оние кои не се запознаени со ова посебно место на земјата, Тасос е најсеверниот грчки остров кој се наоѓа на околу 8 километри од пристаништето Керомоти, […]

Интересни турски свадбени обичаи

Традицијата на еден народ е олицетворение на сето богатство што може да ја презентира една земја. Во секоја земја постојат различни и интересни традиции и обичаи кои се изведуваат при различни празници и збиднувања. Ние за Вас издвоивме неколку интересни обичаи кои се изведуваат за време на свадба во различни региони на Турција. Се надеваме […]