Keфалонија: Вила Алекос

цена од

210

EUR

сега од

199

EUR

Поаѓање:
Враќање:
Дестинација:
Превоз:
Сместување:
10.07.2022
21.07.2022
Автобус
Приватно сместување

Порос е едно од најубавите и најатрактивните места на Кефалонија. Сместно е во подножјето на планините Атрос и Пахни и окружено е со бујна вегетација. Не е класично туристичко летувалиште, повеќе е активно гратче и е пристаниште во кое доаѓаат туристи најмногу од Западна Европа. Од главниот град Аргостоли е одалечен 41км, а до пажата Скала 12 км. Порос ги има скоро сите содржини, од убави плажи, романтични шеталишта, до најубавите таверни и ресторани на Кефалонија, односно продавници, бутици и сувенирници. Порос е сместен во југоисточниот дел на островот Кефалинија, а тоа е трето пристаниште на островот од кое тргнуваат траектите за Пелопонез.

План и програма

Џените се изразени од лице за 9 ноќевања со вклучен превоз

Сместување

Вила Алекос

Вила Алекос се наоѓа на 50 метри од центарот на градот во Порос и на 150 метри од градската плажа.  Сите соби имаат клима (доплата на лице место). Објекот располага со студија кои се опремени со кујна. Сите соби имаат балкон.

Вила Алекос располага со 1/2 1/3, 1/4 и 1/5 студиа

За повеќе фотографии од сместувањето скролајте надолу

Цени

Од

10.07.2022

До

21.07.2022

10.07 поаѓање од Скопје/ 20.07 поаѓање од Кефалонија

Цена

210 EUR

Промо Цена

199 EUR

Од

10.07.2022

До

21.07.2022

10.07 поаѓање од Скопје/ 20.07 поаѓање од Кефалонија

Цена

217 EUR

Промо Цена

205 EUR

Од

10.07.2022

До

21.07.2022

10.07 поаѓање од Скопје/ 20.07 поаѓање од Кефалонија

Цена

220 EUR

Промо Цена

209 EUR

Од

10.07.2022

До

21.07.2022

10.07 поаѓање од Скопје/ 20.07 поаѓање од Кефалонија

Цена

232 EUR

Промо Цена

219 EUR

Од

19.07.2022

До

30.07.2022

19.07 поаѓање од Скопје/ 29.07 поаѓање од Кефалонија

Цена

210 EUR

Промо Цена

199 EUR

Од

19.07.2022

До

30.07.2022

19.07 поаѓање од Скопје/ 29.07 поаѓање од Кефалонија

Цена

217 EUR

Промо Цена

205 EUR

Од

19.07.2022

До

30.07.2022

19.07 поаѓање од Скопје/ 29.07 поаѓање од Кефалонија

Цена

220 EUR

Промо Цена

209 EUR

Од

19.07.2022

До

30.07.2022

19.07 поаѓање од Скопје/ 29.07 поаѓање од Кефалонија

Цена

232 EUR

Промо Цена

219 EUR

Од

28.07.2022

До

08.08.2022

28.07 поаѓање од Скопје/ 07.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

210 EUR

Промо Цена

199 EUR

Од

28.07.2022

До

08.08.2022

28.07 поаѓање од Скопје/ 07.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

217 EUR

Промо Цена

205 EUR

Од

28.07.2022

До

08.08.2022

28.07 поаѓање од Скопје/ 07.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

220 EUR

Промо Цена

209 EUR

Од

28.07.2022

До

08.08.2022

28.07 поаѓање од Скопје/ 07.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

232 EUR

Промо Цена

219 EUR

Од

06.08.2022

До

17.08.2022

06.08 поаѓање од Скопје/ 16.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

210 EUR

Промо Цена

199 EUR

Од

06.08.2022

До

17.08.2022

06.08 поаѓање од Скопје/ 16.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

217 EUR

Промо Цена

205 EUR

Од

06.08.2022

До

17.08.2022

06.08 поаѓање од Скопје/ 16.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

220 EUR

Промо Цена

209 EUR

Од

06.08.2022

До

17.08.2022

06.08 поаѓање од Скопје/ 16.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

232 EUR

Промо Цена

219 EUR

Од

15.08.2022

До

26.08.2022

15.08 поаѓање од Скопје/ 25.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

210 EUR

Промо Цена

199 EUR

Од

15.08.2022

До

26.08.2022

15.08 поаѓање од Скопје/ 25.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

217 EUR

Промо Цена

205 EUR

Од

15.08.2022

До

26.08.2022

15.08 поаѓање од Скопје/ 25.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

220 EUR

Промо Цена

209 EUR

Од

15.08.2022

До

26.08.2022

15.08 поаѓање од Скопје/ 25.08 поаѓање од Кефалонија

Цена

232 EUR

Промо Цена

219 EUR

Од

24.08.2022

До

04.09.2022

24.08 поаѓање од Скопје/ 03.09 поаѓање од Кефалонија

Цена

210 EUR

Промо Цена

199 EUR

Од

24.08.2022

До

04.09.2022

24.08 поаѓање од Скопје/ 03.09 поаѓање од Кефалонија

Цена

217 EUR

Промо Цена

205 EUR

Од

24.08.2022

До

04.09.2022

24.08 поаѓање од Скопје/ 03.09 поаѓање од Кефалонија

Цена

220 EUR

Промо Цена

209 EUR

Од

24.08.2022

До

04.09.2022

24.08 поаѓање од Скопје/ 03.09 поаѓање од Кефалонија

Цена

232 EUR

Промо Цена

219 EUR

Од

02.09.2022

До

13.09.2022

02.09 поаѓање од Скопје/ 12.09 поаѓање од Кефалонија

Цена

129 EUR

Промо Цена

129 EUR

Од

02.09.2022

До

13.09.2022

02.09 поаѓање од Скопје/ 12.09 поаѓање од Кефалонија

Цена

138 EUR

Промо Цена

135 EUR

Од

02.09.2022

До

13.09.2022

02.09 поаѓање од Скопје/ 12.09 поаѓање од Кефалонија

Цена

142 EUR

Промо Цена

139 EUR

Од

02.09.2022

До

13.09.2022

02.09 поаѓање од Скопје/ 12.09 поаѓање од Кефалонија

Цена

155 EUR

Промо Цена

149 EUR

Што е вклучено во цената

 • Сместување на база 9 ноќевање на Кефалонија/Порос по лице
 • Превоз со високо туристички автобус на релација Скопје – Порос – Скопје
 • Организација на аранжманот и пратител на групатa

Што не е вклучено во цената

 • Превоз со брод на релација Килини – Порос – Килини – 25 евра
 • Факултативни излети
 • PCR тес доколку не сте вакцинирани
 • Задолжителна доплата за туристичка такса 0.50 центи од ден од соба.
 • Индивидуални трошоци
 • Патничко и здравствено осигурување

Важно

 • Термините во табелата се датум на тргнување од Скопје
 • За патниците кои не користат превоз од агенцијата цената не се намалува .
 • Наведените цени од табелата се однесуваат за тргнување од Скопје.
 • Доколку тргнувате од друг град, а не Скопје, може да се информирате на 02/2774-371
 • Напуштање на собите е во 09:00 часот.
 • Тргнувањето од Кефалонија/Порос  е предвидено во попладневните часови.
 • Користење само на превоз е 99евра
За уплата
6.000 - 9.000 ден
Cashback

400 ден

За уплата
9.000 - 12.000 ден
Cashback

600 ден

За уплата
12.000 - 15.000 ден
Cashback

800 ден

За уплата
15.000 - 18.000 ден
Cashback

1000 ден

За уплата
18.000 - 21.000 ден
Cashback

1200 ден

За уплата
21.000 - 24.000 ден
Cashback

1400 ден

За уплата
24.000 - 27.000 ден
Cashback

1600 ден

За уплата
27.000 - 30.000 ден
Cashback

1800 ден

За уплата
30.000 - 33.000 ден
Cashback

2000 ден

За уплата
33.000 - 36.000 ден
Cashback

2200 ден

За уплата
36.000 - 39.000 ден
Cashback

2400 ден

За уплата
39.000 - 42.000 ден
Cashback

2600 ден

За уплата
42.000 - 45.000 ден
Cashback

2800 ден

За уплата
45.000 - 65.000 ден
Cashback

3300 ден

За уплата
65.000 - 85.000 ден
Cashback

3700 ден

За уплата
над 85.000 ден
Cashback

4100 ден

Факултативни излети

Плажа Myrthos

Цена за пакет:

Најубава плажа на островот е познатата Myrthos Beach која се наоѓа на Северозападниот дел на Кефалонија, која е заштитен знак на островот. Плажата е 12 пати прогласувана за најубава плажа во Грција. Оваа плажа е со бели камчиња и токму заради тоа бојата на морето е сина како на сликовница, оваа плажа многу наликува на плажите на Лефкада.

Овој ден продолжуваме и на плажа Макрос Гиалос, во beach bar Costa Costa, каде што ќе можете да уживате со музика, релаксација на плажа или водни спортови.

Плажа SKALA

Цена за пакет:

Кристално чиста вода, вегетација која расте речиси на плажата која е долга преку 3км. Ова се само неколку причини поради кои Скала е еден од најважните туристички центри на Кефалонија. Ова е идеална плажа за вистински да се одморите со книга или пиво во рака

Крстарење до островот Zakynthos

Цена за пакет:

Да се посети уште еден остров за време на вашето патување, ова е прекрасна можност. Овој прекрасен ден ќе ја посетиме прекрасната плажа Навагио. А истовремено ќе ги видиме Сините пештери и местото Агиос Николаос, каде што ќе имаме слободно време за кафе или ручек.

Овој остров ќе ве воодушеви со прекрасното тиркизно море.

Посета на гладниот град на Кефалонија- Аргостоли

Цена за пакет:

Аргостоли е главниот град на Кефалонија и е сместен на едниот крај од  заливот, а со другата страна на заливот е поврзан со преубавиот камен мост кој е заштитен знак на Островот.

Овој мост е еднинствениот кој го преживеал земјотресот од 1953 година кога цел град бил срамнет со земја.

Во овој град ќе можете да  посетите некој од поголемиот број на кафичи, ресторани, таверни, сувенирници и да прошетате по преубаво уреденото шеталиште покрај самото море, кое е исто така заштитен знак на овој преубав град.

Плажа Antisamos

Цена за пакет:

Антисамос плажата е втората плажа по убавина после Миртос. На самата плажа е сместен манастирот Агрилион, од каде погледот остава без здив. Белиот песок и ситните бели камчиња ја прават волшебна.

Вечерен излет до Скала

Цена за пакет:

Скала е место што веќе преку ден ќе го посетиме, но истото сосем различно изгледа навечер. Ова е најгостопримливото место во близина на Порос кое е гнездо на најромантични ресторани со најголем избор на грчка традиционална кујна и медитерански специјалитети. Идеален излет за сите гурмани и романтичари.

Етно тура

Цена за пакет:

Овој ден го поминуваме во посета на културни дестинации на Кефалонија.

На источниот брег на Кефалонија, во близина на градот се наоѓа и неверојатната пештера Мелисани и истоименото живописно подземно езеро.

Ова место со право се смета за едно од најубавите природни знаменитости на Грција. Да ја посетите Кефалонија а да не го посетите ова чудо на природата е навистина жално.

Од овде одиме да го посетиме манастирот свети Герасимос- чудотворецот и заштитникот на овој остров.

Потоа винаријата Робола, каде што ќе може да дегустирате од ова прекрасно вино. И од овде го завршуваме денот повторно на плажа Макрос Гиалос.

Фотографии кои раскажуваат

Локација на сместувањето

Општи услови

Слични патувања