Специфични турски напитоци кои имаат неповторлив вкус, а можете да ги пробате и во Македонија

Боза и салеп се турски традиционални напитоци чиј вкус е многу специфичен и надалеку познат. На овие пијалaци не им требаат скапи реклами и маркетинг агенции, бидејќи љубителите на овие пијалаци се редовни клиенти  и едвај чекаат да дојде зимскиот период за да може да уживаат во вкусовите на сезонските пијалаци како што се бозата […]