Menu

Мостар за „Денот на вљубените” 12-15.02

цена од

109

EUR

сега од

99

EUR

Поаѓање:
Враќање:
Дестинација:
Превоз:
Сместување:

Нашите тури во Босна веќе станаа познати на нашиот пазар. Ги покануваме сите оние кои се со позитивни мисли за уште едно бегство од реалноста. Различните пејзажи го одземаат здивот со високи планини и тркалачки долини, уникатната култура на која влијаеле различните владетели низ вековите е очигледна каде и да погледнете. За „Денот на вљубените” 14.02, ве носиме во Мостар на романтично фотографирање Ноќевањата се во Сараево.

План и програма

ПРВ ДЕН (12.02.2022)- САБОТА

Поаѓања се организирани од повеќе градови во Македонија. Поаѓањето од Скопје е околу 20:00ч но патниците за точно време на поаѓње се известуват на еден пред поаѓање. Се патува преку Србија со попатни вечерни паузи.

ВТОР ДЕН (13.02.2022)- НЕДЕЛА

Влегувањето во Босна и Херцеговина е во утринските часови. По влегувањето во Босна на околу 20 км пристигнуваме во Вишеград, прекрасен град каде туристите имаат можност да уплатат за крстарење по Дрина и да се запознаат со природните и историски убавини на градот, да ги слушнат легендата за близнаците Стоја и Остоја како и легендата за невестата Фата. Групата го посетува симболот на градот а тоа е познатиот мост кој е изграден од Мехмед Паша Соколовиќ,а кој е под заштита на UNESCO и опишан во романот на Иво Андриќ „Мостот на Дрина“. Во договореното време групата продолжува во Сараево на разглед со локален водич.По разгледот, слободно време за индивидуални активности. Враќање во хотел околу 19:00ч.
Ноќевање.

TРЕТ ДЕН (14.02.2022)- ПОНЕДЕЛНИК

Третиот ден започнува со појадок во хотелот и е резервиран за денот на вљубените 😊 Првото место за посета е Јабланица. која не пречекува со приказната за „Неретва“. Групата ќе има можност да го посети местото каде е снимен познатиот филм „Битка за Неретва“. Екскурзијата продолжува кон Мостар, заљубените можат да ги направат најубавите романтични фотографии под мостот или низ тесните улички. Слободно време за индивидуални активности и ручек. Враќање во хотел. Можност за посета на Аvaz Twist кулата или посета на најстарата пивница во Сараево. Ноќевање

ЧЕТВРТИ ДЕН (15.02.2021)- ВТОРНИК

По доручекот, во 09:00ч се упатуваме кон Тунел Спаса.  Жителите на Сараево за време на војната не можеле да излезат од градот затоа што постоела опасност да бидат застрелани од снајперисти. Сепак тие сакале да најдат начин да стигнат до населбата Бутмир. Еден босански градежен инженер, Неџад Бранковиќ, ги подготвил плановите за тунелот што ќе ги поврзува двете предградија. Во тунелот се влегувало преку една обична куќа во близина на аеродромот, која му припаѓала на Бајро Колар, во Бутмир, а во Добриња влезот бил во една гаража во станбена зграда. Секојдневно меѓу три и четири илјади луѓе и триесет тони разна стока поминувале низ тунелот. Првично, набавките требало да се носат рачно или на грбот на војниците, додека не се поставила железничка пруга со вагони што ги туркале мажите. Враќње во хотел. Се зимат патниците кои нема да одат на екскурзија и се продолжува кон Дрвегнрад. Слободно време за прошетка и поаѓање кон граница. Пристигнување после полноќ на 16.02.2022

Сместување

Хотелско сместување со 4*

Хотелот се одредува кога е затворена продажбата за турата.

ETA Cashback

Сте слушнале за ЕТА CASHBACK картичката?

Со секоја ваша уплата на аранжман, добивате CASHBACK поени изразени во денари. Патникот добива повраток на средства од 400 до 4.100 денари CASHBACK во зависност од уплатата.

За уплата
6.000 - 9.000 ден
Cashback

400 ден

За уплата
9.000 - 12.000 ден
Cashback

600 ден

За уплата
12.000 - 15.000 ден
Cashback

800 ден

За уплата
15.000 - 18.000 ден
Cashback

1000 ден

За уплата
18.000 - 21.000 ден
Cashback

1200 ден

За уплата
21.000 - 24.000 ден
Cashback

1400 ден

За уплата
24.000 - 27.000 ден
Cashback

1600 ден

За уплата
27.000 - 30.000 ден
Cashback

1800 ден

За уплата
30.000 - 33.000 ден
Cashback

2000 ден

За уплата
33.000 - 36.000 ден
Cashback

2200 ден

За уплата
36.000 - 39.000 ден
Cashback

2400 ден

За уплата
39.000 - 42.000 ден
Cashback

2600 ден

За уплата
42.000 - 45.000 ден
Cashback

2800 ден

За уплата
45.000 - 65.000 ден
Cashback

3300 ден

За уплата
65.000 - 85.000 ден
Cashback

3700 ден

За уплата
над 85.000 ден
Cashback

4100 ден

Цени

Од

12.02.2022

До

15.02.2022

Промо цена до 31.01.2022

Цена

109 EUR

Промо Цена

99 EUR

Што е вклучено во цената

– Превоз oд: Битола(Спортска сала), Прилеп(Лукоил бензинска), Росоман (пазарче), Велес(Макпетрол), Скопје(Паркинг кај хотел Вип) и Куманово (Макпетрол бензинска)
– Сместување во хотел со 4* со доручек
– Посета на Вишеград и Андричград
– Разглед на Сараево со локален водич
– Посета на Дрвенград

Што не е вклучено во цената

– Посета на Јабланица и Мостар- 30 евра- се плаќа во автобус
– Посета на Тунел Спаса- 15 евра од лице- се плаќа во автобус
– Туристичка такса (2 евра од лице за две ноќевања) – се плаќа во автобус задолжително
– Крстарење во Вишеград- 5 евра од лице- се плаќа во автобус
– Босански Пакет (Тунел Спаса, Јабланица и Мостар)- 40 евра  (Изјаснување од страна на патникот при уплата за користење на пакетот)- 5 евра заштеда
– Доплата за сингл соба доколку патувате сами- 25 евра од лице на аранжманот
Напомени:

Важно

  • За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 35 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање.
  • За деца од 3 до неполни 12 години се плаќа 50% од сумата на аранжманот кога станува збор за двајца возрасни и дете до неполни 12 години. Кога станува збор за еден родител и дете од 3 до 12 неполни години, за детето се плаќа 70% од сумата на аранжманот
  • За деца со полни 12 години се плаќа цела сума
  • Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата
  • За ова патување потребно е да се приложи сертификат за вакцина или брз антиген тест
  • Патувањето може да биде со валидна лична карта или пасош
  • Доколку дојде до непредвидена „виша сила“ за нереализирање на патувањето, поради новонастанати ситуации кои агенцијата не можела да ги предвиди, уплатените средства ќе бидат вратени на клиентот.
  • Доколку патувањето се реализира според планираното и нема никакви пречки за негова реализација, а дојде до откажување од страна на патникот, тогаш откажувањето ќе се реализира во согласност со општите услови за патување.
  • Распоредот на седишта се нумерира според уплатата. Доколку туристите имаат барање за седиште, истото се доплаќа 15 евра за два правци и право на избор на седиште.

Факултативни излети

Крстарење по Дрина

5€

Посета на Тунел Спаса

15€

Посета на Јабланица и Мостар

30€

Босански пакет (Тунел Спаса, Јабланица и Мостар)

40€

Локација

Општи услови

Слични патувања