Специфични турски напитоци кои имаат неповторлив вкус, а можете да ги пробате и во Македонија

Боза и салеп се турски традиционални напитоци чиј вкус е многу специфичен и надалеку познат. На овие пијалaци не им требаат скапи реклами и маркетинг агенции, бидејќи љубителите на овие пијалаци се редовни клиенти  и едвај чекаат да дојде зимскиот период за да може да уживаат во вкусовите на сезонските пијалаци како што се бозата […]

Истанбул: Дали ги знаете легендите за моминската кула?

Многумина имат слушнато за моминската кула или кулата на Леонидас а доста и ја имат посетено, но дали ги знаете легендите за ова кула? Постојат многу легенди за изградбата на кулата и нејзината локација. ЛЕГЕНДАТА ЗА ЗМИЈАТА Според една легенда, еден император имал многу сакана ќерка и еден ден оракулот прорекол дека ќе биде касната […]

Зошто Истанбул во 2021?

Затоа што сакаме да се потсетиме на старите добри времиња. Да се дружиме сите заедно и да запознаваме нови пријателства. Понеделнички ве поздравуваме со неколку фотографии.