Сараево за 27-ми ноември

цена од

99

EUR

сега од

89

EUR

Поаѓање:
Враќање:
Дестинација:
Превоз:
Сместување:
25.11.2021
28.11.2021
Автобус
Хотел

Со добра организација и задоволни патници, ни тргна со понудите за Босна. Дестинација која секој сака да ја посети. Нашата нова дестинација „Сараево“ достапна и за 27-ми ноември. YEAP. Ги покануваме сите оние кои се со позитивни мисли за уште едно бегство од реалноста. Сите велат дека Сараево е магично во ноември, а ние веќе го тврдиме тоа и целиме кон реализирање на две тури во месец ноември.

План и програма

ПРВ ДЕН (25.11.2021) ЧЕТВРТОК

Поаѓања се организирани од повеќе градови во Македонија. Поаѓањето од Скопје е околу 20:00ч но патниците за точно време на поаѓње се известуват на еден пред поаѓање. Се патува преку Србија со попатни вечерни паузи..

ВТОР ДЕН (26.11.2021) ПЕТОК

Влегувањето во Босна и Херцеговина е во утринските часови. По влегувањето во Босна на околу 20 км пристигнуваме во Вишеград, прекрасен град каде туристите имаат можност да уплатат за крстарење по Дрина и да се запознаат со природните и историски убавини на градот. Групата го посетува симболот на градот а тоа е познатиот мост кој е изграден од Мехмед Паша Соколовиќ, кој е под заштита на UNESCO и опишан во романот на Иво Андриќ „Мостот на Дрина“. По посетата на Вишеград, автобусот продолжува со возење до Сараево каде групата се сместува во хотел. Во договореното време групата продолжува во Сараево на разглед со локален водич.По разгледот, слободно време за индивидуални активности. Враќање во хотел околу 19:00ч.
Ноќевање

ТРЕТ ДЕН (27.11.2021) САБОТА

Третиот ден започнува со појадок во хотелот, кој по појадокот се упатуваме на целодневен излет. Првото место за посета е Јабланица. која не пречекува со приказната за „Неретва“. Срушениот мост на Неретва, кое низ годините говори за страдањата на овој народ, е дел од нашата програма. Групата ќе има можност да го посети местото кадешто е снимен познатиот филм „Битка за Неретва“. Екскурзијата продолжува кон Мостар, каде се посетуват стариот мост и можете да ги направите најубавите фотографии, улицата Кујунџи на која се наоѓаатт занаетчиските дуќани, Отоманските резиденции од XVI-XIX век итн. Слободно време за индивидуални активности. Заминување кон Сараево. Кратка пауза во хотел и посета на најстарата пивница во Сараево со жива музика. Враќање во хотел. Ноќевање

ЧЕТВРТИОТ ДЕН (28.11.2021) НЕДЕЛА

По доручекот, во 09:00ч се упатуваме кон Тунел Спаса.  Жителите на Сараево за време на војната не можеле да излезат од градот затоа што постоела опасност да бидат застрелани од снајперисти. Сепак тие сакале да најдат начин да стигнат до населбата Бутмир. Еден босански градежен инженер, Неџад Бранковиќ, ги подготвил плановите за тунелот што ќе ги поврзува двете предградија. Во тунелот се влегувало преку една обична куќа во близина на аеродромот, која му припаѓала на Бајро Колар, во Бутмир, а во Добриња влезот бил во една гаража во станбена зграда. Секојдневно меѓу три и четири илјади луѓе и триесет тони разна стока поминувале низ тунелот. Првично, набавките требало да се носат рачно или на грбот на војниците, додека не се поставила железничка пруга со вагони што ги туркале мажите. Враќње во хотел. Се зимат патниците кои нема да одат на екскурзија и се продолжува кон Дрвенград. Пауза за ручек и продолжување кон граница.Пристигнување во раните утрински часови на 29.11.2021

Сместување

Хотел во Сараево со 3*

Нашата пракса покажала дека за едно уникатно патување кое може да го дозволи сечиј џеб, доволно е хотелот да биде со 3***, каде ќе ги има основните услови за одмор. Хотелот се одредува на 2 дена пред поаѓање.

Цени

Од

25.11.2021

До

28.11.2021

Промо цена до 10.11

Цена

99 EUR

Промо Цена

89 EUR

Што е вклучено во цената

Превоз
Сместување во хотел со 3* со доручек
Посета на Вишеград
Разглед на Сараево со локален водич
Посета на Дрвенград

Што не е вклучено во цената

Посета на Јабланица и Мостар- 30 евра- се плаќа во автобус
Посета на Тунел Спаса- 15 евра од лице- се плаќа во автобус
Туристичка такса (2 евра од лице за две ноќевања) – се плаќа во автобус
Крстарење во Вишеград- 5 евра од лице- се плаќа во автобус
Посета на најстарата пивница во Сараево со жива музика- 5 евра од лице- се плаќа во авотбус
Босански Пакет (Тунел Спаса, посета на најстара пивница, Јабланица и Мостар)- 40 евра
Доплата за сингл соба доколку патувате сами- 25 евра од лице на аранжманот

Факултативни излети

Посета на Јабланица и Мостар

30€

Посета на Јабланица и Мостар

Посета на Тунел Спаса

15€

Посета на Тунел Спаса

Крстарење во Вишеград

5€

Крстарење по Дрина

Важно

  • За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата
  • За ова патување потребно е да се приложи сертификат за вакцина или брз антиген тест
  • Патувањето може да биде со валидна лична карта или пасош
  • Доколку дојде до непредвидена „виша сила“ за нереализирање на патувањето, поради новонастанати ситуации кои агенцијата не можела да ги предвиди, уплатените средства ќе бидат вратени на клиентот.
  • Доколку патувањето се реализира според планираното и нема никакви пречки за негова реализација, а дојде до откажување од страна на патникот, тогаш откажувањето ќе се реализира во согласност со општите услови за патување.
  • Распоредот на седишта се нумерира според уплатата. Доколку туристите имаат барање за седиште, истото се доплаќа 15 евра за два правци и право на избор на седиште.
  • Во врска со користењето на факултативите, патниците се должни да се изјаснат дали ќе го користат „Босанскиот пакет“ додека ја вршат уплатата во канцеларија. Ваквата политика се применува се со цел да може да се резервираат потребните влезници.

Локација

Општи услови

Слични патувања