Србија за 11-ти Октомври

цена од

89

EUR

Поаѓање:
Враќање:
Дестинација:
Превоз:
Сместување:
08.10.2021
11.10.2021
Автобус
Хотел

Патување низ Србија за 11-ти Октомври

План и програма

08.10.2021

Состанок со групата во 23:45 од спортска сала Битола па поаѓање за Белград. Патот води преку граничен премин Табанвце. Ноќно возење со попатни паузи и царински формалности.

09.10.2021

Пристигнување во Белград, сместување во хотел и кратка пауза. Во договорено време со локалниот водич се упатуваме кон центарот на Белград, посета на храмот св.Сава, пешачка тура низ Калемегдан – Калемегданската тврдина, плоштадот Никола Пашиќ, хотел Москва, Булевар Револуција, Собранието, како и прошетки и кафе по Кнез Михајлова. По разгледите имаме слободно време за индивидуални активности, кафе, ручек, шопинг..Во договорено време враќање во хотел. Ноќевање.

10.10.2021 – Појадок

Факултативен целодневен излет до Нови Сад и Сремски Карловци со локален водич. Прво пристигнуваме во ФРУШКА ГОРА еден од петте национални паркови во Р.Србија со 16 православни манастири каде се прави посета на манастирот Крушедол. По разгледите продолжуваме во Сремски Карловци, се запознаваме со белиот чинар, Соборната црква, Католичката црква, фонтаната со 4 лавови итн.. Местото е познато по своите вински подруми, следува посета на винарија каде ќе имате можност на бесплатна дегустација на две вина. Во договрено време се упатуваме кон Петроварадинската тврдина која се наоѓа во населбата Петроварадин од која имаме прекрасен поглед кон реката Дунав. Се упатуваме кон Нови Сад, пристигнување и разглед на центарот на градот, католичката црква, Владичанскиот двор, плоштадот со градското собрание..слободно време за кафе и ручек.  Во договорено време се враќаме за Белград. Пристигнување во хотел за одмор. Во вечерните часови предвидено факултативно посета на сплав.  Враќање во хотел. Ноќевање.

11.10.2021- Појадок

Одјавување од хотелот. Факултативно крстарење по Дунав и Сава. Потоа посета на тровски центар УШЧЕ, слободно време за шопинг, кафе и сл. Во договорено време поаѓање за Македонија. Денско и ноќно возење со попатни одмори и царински формалности. Пристигнување во вечерните часови.

Сместување

Сместување во хотел

Сместување во хотел со вклучен појадок во Белград

Цени

Од

08.10.2021

До

11.10.2021

Цена

89 EUR

Што е вклучено во цената

Превоз на наведената релација со туристички автобус
2 ноќевања со појадок во хотел 3* во Белград
Организација и водство на патувањето
Лиценциран пратител на групата
Разглед на Белград со локален водич

Што не е вклучено во цената

Факултативен целодневен излет НОВИ САД+СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ-ФРУШКА ГОРА – 30 еу
Факултативно крстарење Дунав и Сава -20 еу
туристичка такса 120 денари
Патничко осигурување
Сплавови

Факултативни излети

Посета на Нови Сад и Сремски Карловци

30€

Факултативен целодневен излет до Нови Сад и Сремски Карловци со локален водич. Прво пристигнуваме во ФРУШКА ГОРА еден од петте национални паркови во Р.Србија со 16 православни манастири каде се прави посета на манастирот Крушедол. По разгледите продолжуваме во Сремски Карловци, се запознаваме со белиот чинар, Соборната црква, Католичката црква, фонтаната со 4 лавови итн.. Местото е познато по своите вински подруми, следува посета на винарија каде ќе имате можност на бесплатна дегустација на две вина. Во договрено време се упатуваме кон Петроварадинската тврдина која се наоѓа во населбата Петроварадин од која имаме прекрасен поглед кон реката Дунав. Се упатуваме кон Нови Сад, пристигнување и разглед на центарот на градот, католичката црква, Владичанскиот двор, плоштадот со градското собрание..слободно време за кафе и ручек.  Во договорено време се враќаме за Белград. Пристигнување во хотел за одмор.

Во вечерните часови предвидено факултативно посета на сплав.

Крстарење по Дунав и Сава

Факултативно крстарење по Дунав и Сава.

Важно

  • За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата
  • За ова патување потребно е да се приложи сертификат за вакцина или брз антиген тест
  • Патувањето може да биде со валидна лична карта или пасош
  • Доколку дојде до непредвидена „виша сила“ за нереализирање на патувањето, поради новонастанати ситуации кои агенцијата не можела да ги предвиди, уплатените средства ќе бидат вратени на клиентот.
  • Доколку патувањето се реализира според планираното и нема никакви пречки за негова реализација, а дојде до откажување од страна на патникот, тогаш откажувањето ќе се реализира во согласност со општите услови за патување.

Локација

Општи услови

Слични патувања