Босна: Бункерот на Тито

Околу 300 метри под земја, во близина на босанскиот град Коњиц, се крие бункерот на Јосип Броз Тито. Доживотниот претседател на поранешна Југославија наредил во најголема тајност да се изгради бункерот во случај на нуклеарна катастрофа, за безбедноста на своето семејство и 350 најважни политички и воени соработници. . Воениот објект под шифра Д-О „АРК“ […]