Топ 5 филмови снимени во Дубровник

Дубровник често се нарекува скапоцен камен на Јадранот. Извонреден е по својата историја, калдрмени патишта, тесни улички, античка градба и пријателски расположени жители. Таа исто така ја стекна својата популарност меѓу холивудската филмска индустрија, бидејќи стана една од најбараните локации за снимање во овој дел на Европа. Можеби  таму е снимен и Вашиот омилен филм. […]