Коимбра градот на студентите

Коимбра е градот на студентите: Шарен и живописен град за кој сигурно немате слушнато досега. Во Португалија помеѓу градовите Порто и Лисабон се наоѓа малото гратче Коимбра. Ова гратче до неодамна пропуштаа да го посетат многу од туристите. Но, во последните години тоа се промени, поранешниот главен град на кралството добива се поголемо значење на […]