Забранет влез! Места во светот кои не се достапни за посета

Нашата спектакуларна планета има толку многу чуда за истражување. Сепак, има некои места кои се премногу опасни, премногу заштитени или можеби премногу специјални за посета – дури и за најискусниот патник. Овие места се целосно отсечени од надворешниот свет. 1.Пештерata Ласко, Франција Оваа комплексна серија пештери, лоцирана во Северозападна Франција, е дом на еден од […]

Неколку познати места во Србија кои секој од нас треба да ги посети (2дел)

Се мислите каде да одите за продолжениот викенд, ви препорачуваме да го посетите нашиот северен сосед Србија за тоа ви е потребно само желба и  личната карта. Многу од нас се одлучуваат да ги посетат познатите градови Белград, Нови Сад, Ниш… ,а ретко кој ги посетил овие 3 локации кои ќе ви остават посебен впечаток […]