Блог

Истанбул и вкусот на турскиот чај

Со својата стратегиска локација, улогата во историјата, туристичките атракции, архитектонските дела и стотици векови културна акумулација, Истанбул е позициониран како еден од градовите во светот

Прочитај »

Банско

Банско e рекреативен скијачки центар во Пирин, ситуиран на надморска височина од 925 м. Располага со 17 скијачки патеки (должина 75 км) и 27 ски-лифтови. Наjвисоката

Прочитај »

Истанбул

Во Истанбул живеат дури 15 милиони и 670.724 луѓе, а гледано според овие бројки дури 18,4 проценти од населението на Турција, кое моментално изнесува 82 милиони,

Прочитај »

Не пропуштајте да ги пробате најпознатите турски специјалитети со нас

Турската кујна има долга историја и во голема мера претставува наследство од отоманската кујна, којашто може да биде опишана како соединување и прочистување на централно-азиските, блискоисточните, средоземните

Прочитај »